Recipes From Left Over Sugar Syrup(ಉಳಿದ ಸಕ್ಕರೆ ಪಾಕದಿಂದ ಏನೆಲ್ಲಾ ಮಾಡಬಹುದು?)

ಗುಲಾಬ್ ಜಾಮೂನ್ ಅಥವಾ ರಸಗುಲ್ಲ ಮಾಡಿದರೆ ನಮ್ಮ ಮನೆಯಲ್ಲಿ ಜಾಮೂನ್ ಖಾಲಿಯಾಗಿ, ಸಕ್ಕರೆ ಪಾಕ ಉಳಿದುಬಿಡುತ್ತದೆ… ಆ ಪಾಕವನ್ನು ಈ ರೀತಿ ಉಪಯೋಗಿಸಬಹುದು  ಎಂಬುದು ನನ್ನ ಅನಿಸಿಕೆ…

ಒಂದು , ಕಡಲೆ ಹಿಟ್ಟನ್ನು ಕೆಂಪಗೆ ತುಪ್ಪದಲ್ಲಿ ಹುರಿದು, ತಣ್ಣಗಾದ ಮೇಲೆ ಪಾಕ ಹಾಕಿ ಕಲಸಿ, ಉಂಡೆ ಕಟ್ಟಿದರೆ ಬೇಸನ್ ಲಾಡು ತಯಾರಾಗುತ್ತದೆ..

ಎರಡು, ಶಾವಿಗೆ , ಸಬ್ಬಕ್ಕಿ ಈ ರೀತಿ ಪಾಯಸಕ್ಕೆ ಬಳಸಬಹುದು.. ಅಂದರೆ ಸಕ್ಕರೆ ಹಾಕುವಾಗ ಅದರ ಬದಲು ಸಕ್ಕರೆ ಪಾಕ ಹಾಕಿ, ನಂತರ ನೋಡಿಕೊಂಡು ಸಕ್ಕರೆ ಹಾಕಿರಿ…

AC8OWM1542960195

If you have sugar syrup left over from gulab jamuns or rasgullas you can use them in 2 ways:-

1. Fry a cup of besan in ghee, cool, add sugar syrup and stir them for a while and by seeing consistency, tie them into besan laddus..

2.or make shavige or sabbakki payasa..(kheer) That is add sugar syrup and later on adjust sugar quantity ..

But in both the cases, adjust sugar quantity later..💐💐💐💐👍

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.